Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte-+=
Intranet Steun ons Lid worden

Als CRPS-patiënt is zelfmanagement erg belangrijk. Kijken naar wat u zelf kunt doen om beter om te gaan met de CRPS. Graag delen wij een aantal tips met u.

Cursus Sterk met pijn


Ken je iemand met chronische pijn of heb jezelf chronische pijn? En ben je op zoek naar tips, erkenning en herkenning van je klachten? Sterk met pijn is gericht op het leren omgaan met chronische pijn. De cursus is opgezet vanuit het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. Voor meer informatie zie  www.pijnpatientennaar1stem.nl

Gratis App met 5 verschillende modules en oefeningen

De App bevat 5 verschillende modules en elke module heeft 14 oefeningen. U kunt die in eigen tempo doen. De App begint met een uitleg over de inhoud van de modules zodat het gemakkelijker is om er een te kiezen. U bepaalt zelf welke oefeningen u wilt doen en hoeveel. De 5 modules zijn; Mindfulness, Yoga, Mentale conditie, Hypnotherapie en Positieve psychologie.
De App kan gebruikt worden op een smartphone, een tablet of op een gewone computer en is benaderbaar via www.aandachtisdesleutel.nl U kunt alvast een kijkje nemen.

Chronische pijn: terugval voorkomen

Pijn is een belemmerende factor in het dagelijks leven. Gelukkig kun je als patiënt ook zelf wat doen om dit te verbeteren. Oefeningen en medicatie zijn twee instrumenten om pijn te verminderen. Deze volhouden valt alleen niet altijd mee. Er is een kaart met tips gemaakt om terugval te helpen voorkomen. De tips om het beter vol te houden staan bij elkaar voor medicijngebruik en oefeningen
Lees verder…

Gratis zelfmanagement pijn app

De app ‘Pijn Monitor’ is beschikbaar in Apple App store en Google Play store. Deze app combineert 3 functies; pijndagboek, medicijnmonitor met inname alarm en communicatietool met de behandelend arts. Alle ingevoerde gegevens deelt de patiënt met zijn arts die feedback geeft op het moment dat het uitkomt. U kunt per dag aangeven hoe u zich voelt en kan aan de slag gaan om uw pijn te monitoren en de arts krijgt inzicht hoe het met u gaat. Deze app is ontwikkeld door Grünenthal, een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in pijnbestrijding.

Patiëntenversie Zorgstandaard Chronische Pijn

Hoe krijg je betere pijnzorg als patiënt met chronische pijn? Dat staat in de recent opgeleverde, speciale uitgave voor patiënten van de Zorgstandaard Chronische Pijn. Een must voor iedereen die ermee te maken heeft: voor patiënten en hun naaste omgeving. Deze versie kunt u vinden op de website van het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. U klikt op de home page op zorgstandaard chronische pijn en deze en de patiëntenversie kunt u downloaden.  pijnpatientennaar1stem.nl

MijnPijncoach, voor ieder met pijn

Er is een module pijncoach waar u veel kunt lezen over over uw pijn en u uw zorgverlener, als u wilt, ook toegang geeft die zo gewenst app’s kunnen toevoegen en informatie delen. Er zijn veel verschillende modules maar hier geven we de module pijncoach aan. U kunt deze vinden op www.gezondheidsmeter.nl U klikt op modules en dan vindt het icoontje pijncoach.

Gratis online cursus over chronische pijn en het verminderen ervan

Retrain Pain Foundation is opgericht door 3 fysiotherapeuten uit New York die een organisatie hebben opgericht voor gratis online pijneducatie/informatie. Deze online cursus leert u op een wetenschappelijk onderbouwde manier het verminderen van de symptomen en het terugkeren naar het leven dat u wilt. Dit geldt in het algemeen voor chronische pijn en hoe daarmee om te gaan. Het is niet zo dat de CRPS weggaat maar wel dat u uw kwaliteit van leven kunt verbeteren doordat u beter snapt wat die pijn doet, en hoe u mogelijk die pijn kunt temperen. Deze cursus komt ook niet in de plaats van het consult met uw behandelaar. De link is: www.retrainpain.org/nederlands.

Een blog van Anna Rayman

Anna is schrijfster van het boek Lieve Help voor chronische pijnpatiënten met tips voor de patiënt en zijn omgeving. Zij is zelf chronische pijnpatiënt en fysiotherapeute en liep tegen een heleboel dingen aan. Zij schrijft over de juiste handvatten om de sociale relaties warm te houden die ook ‘in de ijskast’ komen te staan als je chronische pijn hebt.
Ook heeft zij een blog waarin tips en adviezen staan. U kunt haar blog lezen  www.boek-en-steun.nl/anna-rayman/blog

De pijn-toolkit

De pijn-toolkit tegen pijn is een boekje met duidelijke informatie, handige tips en suggesties om u te helpen omgaan met uw pijnklachten. De inhoud van het boekje moet niet gezien worden als de definitieve waarheid over zelfmanagement bij pijnklachten maar simpelweg als een handige leidraad om u op weg te helpen. Oorspronkelijk is de toolkit het in het Engels verschenen en samengesteld door Pete Moore, een Engelsman die zelf lijdt aan chronische pijn, astma en artrose. De vertaling ervan is gedaan door de frima Grünenthal met medewerking van enkele patiëntenorganisaties en het wervelkolomcentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen. U kunt de toolkit hier lezen www.change-pain.nl. Klik dan op start hier en u vindt op die pagina van Change Pain de toolkit. De toolkit heeft al veel mensen geholpen en nu kunt u er ook gebruik van maken.

Back To Top