Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte-+=
Intranet Steun ons Lid worden

Het geheim van de pijn

Het Geheim van Pijn is een boek met twee verhalen. Het eerste verhaal is het pijnverhaal van Dana en hierin wordt het proces van ‘acute’ pijn beschreven. Onder leiding van dokter Thomas en door middel van een virtual reality bril duikt zij in haar lichaam. Samen komen ze langs plekken in haar lichaam en brein die belangrijk zijn in haar pijnverhaal. Ze ontdekken wat er allemaal van invloed is op het voelen van pijn en wat Dana hieraan kan doen. (30 bladzijden)

Het tweede verhaal is het pijnverhaal van Timo. Timo heeft chronische pijn en samen met Dana en dokter Thomas duikt hij ook zijn lichaam in om het geheim van zijn pijn te ontrafelen. (44 bladzijden)

De auteurs zijn Floor van der Valk en Tamara van der Houwen. Zij zijn beiden fysiotherapeut en gespecialiseerd in pijn. De uitgever is Stichting Pijn-Hoop, een landelijke patiëntenorganisatie voor en door mensen met chronische pijn.

Bestelmogelijkheden

Het boek Het Geheim van Pijn kan besteld worden via de website www.pijnenzo.nl

Het boek kan ook besteld worden bij St. Pijn-Hoop en als u het daar wilt bestellen stuurt u een email naar projectleider@aandachtisdesleutel.nl. In die mail zet u uw naam en postadres (straatnaam, huisnummer en postcode) waar het boek naar toegestuurd moet worden

Daarna ontvangt u van St Pijn-Hoop een mail waarin staat naar welk bankrekeningnummer u de vergoeding voor handlings-en verzendkosten moet overmaken. Het bedrag dat u moet overmaken is € 17,00. Alle bestellers ontvangen het boek na ongeveer een maand. (Pijn-Hoop verzamelt de adressen over een hele maand en daarna worden ze alle tegelijk verzonden)

Het boek is niet via de boekhandel verkrijgbaar.

U kunt het boek ook online lezen: Klik hier voor de online versie (PDF).

Be-vrijd van pijn

Louis Zantema, psycholoog en pijndeskundige, heeft recent het boek “Bevrijd van Pijn” geschreven. Een boek dat patiënten helpt grip op hun pijn te krijgen. Er wordt uitleg gegeven over pijn. De lezers worden ook meegenomen in de kennis en vaardigheden van evidence-based (wetenschappelijk bewezen) behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Hij bundelt onderzoek en ervaring uit de praktijk op het gebied van psychologie en chronische pijn. Er wordt hulp geboden om je gedrag te trainen, je gevoel te trainen, je denken en je aandacht te trainen om zelf meer grip te krijgen op je pijn. Vier manieren om je hersenen te trainen en je pijn te verminderen. Het boek is online en bij de boekhandel te koop.

Op 1 been kun je niet staan

Willy Wienholts is CRPS patiënte en heeft haar derde boek geschreven. Ze is gaan schrijven omdat ze niet meer in staat was om te werken. Iedereen die nieuwsgierig is naar de boeken van Willy en haar verhaal over haar leven met CRPS is van harte welkom op haar site. Haar boeken zijn te koop via Bol.com of via haar website www.deboekenvanwilly.nl. De boeken kosten € 14,94 per stuk. Bestelt u de complete serie (alle 3 samen) dan krijgt u korting. U betaalt dan € 40,00 i.p.v. € 44,85. Bij iedere verzending ontvangt u als cadeau een bijpassende boekenlegger gratis. De verzendkosten zijn € 3,95 bij een boek, bij meerdere boeken (pakket) € 6,96. Leden van de vereniging betalen bij vermelding van de code: pdwilly € 9,95 per boek. 

Leven met pijn. Een gids voor CRPS-patiënten en hun omgeving

Op 7 november 2016, Awareness Day voor CRPS, verscheen dit boek geschreven door Antje O. Zij was verpleegkundige toen ze op een dag haar enkel verstuikte. De pijn werd na weken niet minder, juist erger en zij heeft nu 4 jaar CRPS. Ondanks veel behandelingen werd ze niet beter en was ze op een gegeven moment uitbehandeld. Ze zocht naar een praktisch boek om verder te gaan met CRPS maar vond die niet. En schreef het boek dus zelf. Het is een praktische gids geworden met informatie over CRPS en de gevolgen ervan op het leven van de patiënt en zijn omgeving. Antjes ervaringen met pijn, de fysieke beperkingen, het onbegrip en de emoties waarmee ze te kampen krijgt, vormen de rode draad van dit boek. Ze ontdekt dat het leven niet ophoudt als je CRPS hebt en leert er opnieuw van te genieten, zelfs met pijn. Daarnaast doen haar ouders en partner hun verhaal, want ook voor hen is het niet gemakkelijk om met ‘die onzichtbare ziekte’ om te gaan. Vanaf 7 november te koop via Bol.com als paperback €22,95 en e-Book €12,95.

Pijn & het brein

De rol van de hersenen bij ‘onverklaarde’ chronische klachten, Annemarieke Fleming & Joke Vollebregt 2016, Uitgeverij Bert Bakker Amsterdam. Een goed leesbaar boek als u wilt begrijpen wat pijn in de hersenen doet en welke veranderingen door die pijn plaatsvinden. Ook staan er twee zelfzorgmanagementmethodes in over succesvolle activiteitenopbouw bij chronische pijn en succesvolle opbouw van uitgeputte energiereserves.

Stilzitten?! Hoe dan ?!

Eveline van Anrooij heeft een boek geschreven over haar leven met 20 jaar posttraumatische dystrofie (CRPS). Het boek start dan ook 20 jaar geleden. Ze vertelt over de jaren die volgen, en hoe ze een weg vond in haar leven op een eigen creatieve, eigenzinnige manier.
Het boek is alleen te koop bij boekwinkel de Mandarijn, Gasthuisstraat 25 te Gorinchem € 14, 50 of u kunt een email sturen naar stilzittenhoedan@gmail.com dan komen er nog verzendkosten € 3,95 bij. ISBN 9789082455809

Pijn, waarom? Een gids voor mensen met pijn door dr. Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper

In dit boekje wordt uitgelegd hoe lichamelijke, neurologische, psychologische en sociale factoren in combinatie een rol kunnen spelen bij het ontstaan van chronische pijn. Ook wordt aangegeven hoe diezelfde factoren kunnen worden ingezet om de chronische pijn aan te pakken. Het is een goed boek om te lezen als u meer wilt weten over chronische pijn en de eigen regie houden hierbij door de patiënt.

Chronische pijn verklaard, oorzaken, advies en aanpak

In dit boek worden helder en toegankelijk de nieuwste inzichten in ‘hoe pijn werkt’ beschreven. Uitgelegd wordt hoe het zenuwstelsel overgevoelig kan worden, wat de rol van pijnsensoren is, de invloed van culturele verschillen en stress op pijn en meer. De theorie wordt afgewisseld met diverse levensverhalen van bekende mensen met chronische pijn. Zij vertellen hoe de chronische pijn, elke dag weer, hun leven beïnvloedt.
Dr. Doeke Keizer is huisarts en dr. C. Paul van Wilgen gezondheidspsycholoog, fysiotherapeut en epidemioloog. Uitgeverij: LannooCampus.

Back To Top