Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte-+=
Intranet Steun ons Lid worden

Als vereniging horen wij maar al te vaak dat mensen niet weten wat CRPS is en moeite hebben om te begrijpen hoe het leven met CRPS er uit ziet. Voor CRPS-patiënten is het vervolgens ook lastig om dit uit te leggen waardoor je tegen onbegrip aan kunt lopen. Nu laat CRPS zich niet makkelijk uitleggen in woorden. Om die reden hebben wij een aantal films gemaakt die duidelijk uitleggen wat CRPS is en hoe het dagelijks leven met CRPS er uit ziet.

Wat is CRPS?

In deze film leggen prof. dr. Frank Huygen en drs Krishna Bharwani uit wat CRPS is. CRPS-patiënten Hilde, Carolien en Dennis delen hun verhaal.

Bekijk de video in volledige grootte.

Dagelijks leven met CRPS

Hoe is het om dagelijks te moeten leven met CRPS? Hoe doe je dat met activiteiten? Hoe doe je dat met een jong gezin en hoe doe je dat met werk als je veel pijn hebt en weinig energie hebt?

Hein, Debby en Wies leggen uit hoe zij omgaan met CRPS.

Bekijk de video in volledige grootte.

CRPS en de invloed van het weer

Wat voor invloed heeft het weer op patiënten met CRPS? Wat is de invloed van warmte, kou en temperatuurswisselingen op de pijn?

Bekijk de video in volledige grootte.

CRPS en vuurwerk

Aan het einde van het jaar, tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben veel CRPS-patiënten een extra uitdaging: vuurwerk.

Wat is de invloed van vuurwerk op de pijnbeleving van mensen met CRPS?

Bekijk de video in volledige grootte.

CRPS bij kinderen en jongeren

Complex Regionaal Pijnsyndroom is bij kinderen beschreven vanaf de leeftijd van vijf jaar. Hoe is het als jongere om te moeten leven met deze aandoening?  Hoe ontstaat het, wat zijn de symptomen, wat helpt en wat juist niet?

Mare (10), Danique (11) en Noud (13) vertellen over hun ervaringen, aangevuld met uitleg van pijnspecialist drs. Tom de Leeuw, anesthesioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Bekijk de video in volledige grootte.

Back To Top